modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Zevenheuvelenloop 2016 verliep onstuimig door de slechte weersomstandigheden

22 november 2016 -
Zevenheuvelenloop 2016 verliep onstuimig door de slechte weersomstandigheden

De 33e editie van de Zevenheuvelenloop werd geteisterd door sterke wind!

Op 19 en 20 november vond de 33e editie van de Zevenheuvelenloop plaats. Ook dit jaar deden er weer 25.000 deelnemers mee. De harde wind zorgde ervoor dat alle deelnemers het zwaar hadden, maar gelukkig bleef het wel droog en was de sfeer op de Groesbeekseweg uitstekend. Deze loop stond in het teken van Natuurmomenten, waarvoor een prachtig bedrag van 60.896 euro is opgehaald. Natuurmonumenten kan van dit mooie bedrag weer veel werk verrichten op het gebied van natuurbehoud. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden van natuurmonunmenten.

Wederom de snelste

Joshua Cheptegei finishte na 42.08 minuten en was daarmee wederom de snelste loper. Vorig jaar won deze jonge Oegandees ook de zevenheuvelenloop, waardoor hij de eerste loper sinds 2001 is die tweemaal op rij de loop weet te winnen. Dit jaar liep Cheptegei daarbij de 10e snelste tijd ooit in Nijmegen, een hele mooie prestatie. Op plek twee en drie stonden de Eritriërs Abrar Osman en Hiskel Tewelde. Zij kwamen bijna een minuut later aan dan Cheptegei.

Team Modderkolk

Ondanks de harde wind wisten alle deelnemers van team Modderkolk de eindstreep te behalen. In de bedrijvenloop, onderdeel van de Zevenheuvelenloop, was het RadboudUMC de grote winnaar. De Nationale Politie en Post NL waren goed voor respectievelijk de tweede en derde plaats. Ondanks het niet behalen van een podiumplaats zijn wij trots op onze sportieve collega’s.

 

×