modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

De Modderkolk Bedrijfsschool; al 5 jaar lang een uniek en succesvol concept!

5 juli 2017 -
De Modderkolk Bedrijfsschool; al 5 jaar lang een uniek en succesvol concept!

Vijf jaar geleden werd, in samenwerking met het Koning Willem I college, de Modderkolk Bedrijfsschool opgericht. Een unieke en innovatieve oplossing voor het structurele tekort aan goed personeel binnen de Elektrotechniek branche.

Nu, vijf jaar later, kan de Modderkolk Bedrijfsschool gezien worden als een groot succes. Jaarlijks beginnen er 7 tot 8 Monteurs in Opleiding aan hun eerste schooljaar. Dat wil zeggen dat er ondertussen ruim 30 Monteurs in Opleiding leren en werken combineren binnen Modderkolk. Deze Monteurs in Opleiding volgen één dag in de week theorielessen op hun eigen niveau (MBO niveau 2, MBO niveau 3 of MBO niveau 4), de andere vier dagen werken zij in dienst van Modderkolk.

 Niet alleen de aanmeldingen voor de opleiding lopen goed, ook het slagingspercentage is met 90 procent zeer hoog te noemen. Dit zorgt ervoor dat er in de afgelopen vijf jaar al ruim 50 diploma’s uitgedeeld konden worden.

Het unieke concept van de Modderkolk Bedrijfsschool creëert een win-win situatie voor alle betrokkenen. Monteurs worden opgeleid tot vakmensen en zijn zowel tijdens als na hun studie verzekerd van een baan. Tegelijkertijd creëert Modderkolk een continue stroom aan jong en goed opgeleid personeel binnen een zeer krappe arbeidsmarkt. Dit wil echter niet zeggen dat ervaren vakmensen niet welkom zijn bij Modderkolk. Integendeel zelfs, buiten de bedrijfsschool om is Modderkolk  ook doorlopend op zoek naar goede, ervaren vakmensen die de teams willen komen versterken.

Bovenstaande succesverhalen zorgden er deze week voor dat zowel Jacq Doormenik, coördinator op het Koning Willem I college, als Bas Ceelen, directeur Modderkolk, tekenden om deze unieke samenwerking voort te zetten. Dit zorgt er onder andere voor dat de nieuwe lichting Monteurs in Opleiding, die afgelopen week hun contract tekenden, in september met een gerust hart kunnen beginnen aan hun opleiding.

Klik hier voor meer informatie over de Modderkolk bedrijfsschool.

×