modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Modderkolk ontvangt onderscheiding Excellent Opleidingsbedrijf

8 mei 2014 -
Modderkolk ontvangt onderscheiding Excellent Opleidingsbedrijf

Modderkolk ontving vandaag uit handen van de regiomanager van OTIB de onderscheiding van Excellent Opleidingsbedrijf. Op dit moment zijn er slechts 22 Nederlandse bedrijven die dit predicaat mogen voeren.

Modderkolk scoorde op alle drie de criteria goed tot zeer goed. Modderkolk heeft sinds 2012 een eigen Bedrijfsschool en is intensief betrokken bij de opleiding en ontwikkeling van zowel werknemers, leerlingen en stagiaires. De balans tussen structuur en mensgerichtheid werd in het bijzonder genoemd.

Uniek voor de branche

Tijdens de audit, die werd uitgevoerd door Kenteq, werd gekeken naar het bedrijfsbeleid, de opleidingsfaciliteiten en de betrokkenheid ten aanzien van de ontwikkeling van werknemers, leerlingen en stagiaires. In de bedrijven met dit predicaat wordt alles ingezet om de huidige en toekomstige werknemers voor de technische installatiebranche verder op te leiden en te behouden. Het predicaat is uniek voor de branche. Voor Modderkolk is het predicaat een erkenning maar ook een stimulans. Directeur Simon de Luij: ´Wij willen werken met de beste vakmensen, dus is het aan ons ook de beste faciliteiten te bieden voor zowel werknemers als nieuw talent.´

Bedrijfsschool

Als industrieel installateur heeft ook Modderkolk te maken met een tekort aan vakkundig technisch personeel. Daarom besloot het Wijchense bedrijf anderhalf jaar geleden haar eigen school op te richten in samenwerking met het ROC. Jaarlijks starten zo´n 6 leerlingen en werknemers en inmiddels hebben 15 mensen hun diploma behaald, variërend van niveau 2 tot en met niveau 4.

×