modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Testkar op maat voor Nooteboom Trailers

25 maart 2015 -
Testkar op maat voor Nooteboom Trailers

Bijzondere projecten, waarbij we buiten de gebaande paden moeten denken? Ook dan zijn we onze opdrachtgevers graag van dienst. Een mooi voorbeeld van zo’n project is een testkar die we onlangs hebben gemaakt voor Nooteboom Trailers uit Wijchen.

Nooteboom Trailers produceert voertuigen voor uitzonderlijk wegvervoer. Om deze voertuigen te testen hebben ze een speciale kar. Tot voor kort was die voorzien van accu’s voor het leveren van de gewenste testspanning en stroom. Om gedoe met lege accu’s te voorkomen had Nooteboom echter liever een oplossing met een vaste voeding.

De juiste testspanning én het vereiste vermogen
Op verzoek van Nooteboom hebben we een nieuw ontwerp gemaakt voor zowel het mechanische als het elektrotechnische gedeelte van de kar. Het elektrische deel hebben we voorzien van een relatief grote 24VDC transformator, om zowel de juiste testspanning als het vereiste vermogen te kunnen leveren. Daarnaast hebben we de kar uitgerust met alle benodigde aansluitmogelijkheden voor de diverse trailer- en vrachtwagencombinaties.

Eerste prototype opgeleverd
Ook voor ons was het een bijzonder project, dat we in nauw overleg met onze opdrachtgever tot een goed einde hebben gebracht. Het eerste prototype dat we inmiddels hebben opgeleverd, voldoet aan alle belangrijke wensen van Nooteboom. Ten behoeve van de finetuning zijn we op dit moment in gesprek over de laatste verbeteringen; ook ligt er al een vervolgopdracht in het verschiet.

Ook een bijzonder project?
Als het om elektrotechniek gaat, kan Modderkolk nagenoeg alles bouwen. Dus, of u nu een regulier of een heel bijzonder project hebt: neem vooral contact met ons op!

testkar-2 testkar-Nooteboom

 

×