modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Modderkolk tekent overeenkomst met basketballvereniging TBG Dragons

4 oktober 2016 -
Modderkolk tekent overeenkomst met basketballvereniging TBG Dragons

Logo-TBG-Dragons-1

Modderkolk gelooft heilig in talentontwikkeling
Modderkolk en basketballclub TBG Dragons hebben een overeenkomst gesloten voor het komende seizoen. Daarmee onderstreept Modderkolk haar geloof in  het belang van een goede scholing van talenten.

Bas Ceelen keek vorig jaar al met interesse naar de ontwikkelingen van TBG Dragons en haar filosofie om te investeren in basketballtalent uit de regio als basis voor een toekomstbestendig beleid. “Het moment om in te stappen was toen nog niet daar. Nu stappen we met volle overtuiging in. Wij geloven in de filosofie om met jeugd uit de regio integraal aan de slag te gaan op het gebied van talentontwikkeling. Niet alleen via basketbal vaardigheden aansluiting bij de top van Nederland te vinden, maar ook het stuk persoonlijke ontwikkeling van de speler als mens spreekt ons enorm aan. Deze integrale aanpak sluit volledig aan hoe wij bij Modderkolk het personeelsbeleid vormgeven”.

Stichting Top Basketbal Gelderland (TBG) wil binnen één tot drie basketbalseizoenen weer met een Gelders team aan de manneneredivisie deelnemen.  Daarmee dicht men het gat dat is ontstaan na het verdwijnen van de Matrixx Magixx.
Om dit te realiseren is de nieuwe basketballvereniging  TBG Dragons opgericht  waarmee dit seizoen in alle leeftijdscategorieën op het hoogste niveau wordt gespeeld. Vanaf jeugd U12 (onder 12 jaar) tot en met een U24-team in de Dutch Talent League. Deze league heeft als doel  om doorstroming naar de manneneredivisie, de Dutch Basketball League te bevorderen.

 

×