modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Een standaard besturing ontwikkelen, het kan!

21 november 2017 -
Een standaard besturing ontwikkelen, het kan!

Oplossingsgericht te werk gaan. Dat doen wij graag! Ongeveer een jaar geleden kwam vanuit Berko de vraag of het mogelijk is om een standaard besturing te ontwikkelen, waarmee het bedrijf zonder aanpassing van de software of de hardware alle voorkomende configuraties kan besturen. Berko is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de levering van onder andere medische persluchtinstallaties voor ziekenhuizen. Het zou het bedrijf en hun klanten erg veel tijd en geld besparen wanneer er gebruik gemaakt kan worden van een dergelijke standaard besturing.

Afgelopen jaar is Modderkolk aan de slag gegaan met deze vraag. In het eerste halfjaar is er in de vorm van een afstudeeronderzoek onderzocht welke mogelijkheden er zijn om de besturing te standaardiseren. In dit onderzoek is ook de eerste opzet van het besturingssysteem aangedragen.  In het tweede halfjaar is het technisch ontwerp en het SAT document afgerond, zodat de PLC en de touchscreen software op een juiste manier geïmplementeerd en gevalideerd kunnen worden. Ook de eerste versie van het nieuwe besturingssysteem is gerealiseerd in het tweede halfjaar.

Uit het onderzoek kwam dat het noodzakelijk was om meer duidelijkheid te krijgen over de configuratie mogelijkheden van medische persluchtinstallaties en de specifieke eisen die gesteld worden aan de besturing van medische persluchtinstallaties. Vervolgens is er een geschikt PLC platform gekozen en is er een functioneel ontwerp geschreven. Het gehele traject werd gezamenlijk met Berko uitgevoerd.

De PLC software is uiteindelijk gerealiseerd door ons team Industrie. Zij realiseerden daarbij ook de eerste generieke besturingskast. Deze besturingskast is gebouwd in opdracht voor een klant van Berko en is nu alweer enige tijd in gebruik.

Standaard Besturing Modderkolk Berko 2017

×