modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

De periodieke NEN3140 inspectie: hoe pakt u het aan

3 maart 2015 -

Iedere eigenaar van een elektrotechnische installatie heeft de plicht om deze goed te beheren. Voor de meeste industriële ondernemingen is de periodieke NEN 3140 inspectie daarom al jaren vaste prik. De laatste tijd merken we echter dat deze keuring ook bij overheidsorganisaties en waterbedrijven steeds meer begint te leven.

Veel organisaties beseffen goed dat ze ‘iets’ met NEN 3140 moeten, maar vragen zich af hoe ze hier concreet handen en voeten aan kunnen geven. Daarom hebben wij een praktisch stappenplan ontwikkeld. Daarmee helpen we u bij het inrichten van procedures en aanwijsbeleid, het opstellen van een Plan van Toezicht, het uitvoeren van inspecties en het invullen van de installatieverantwoordelijkheid.

Referenties
Onder meer de gemeenten Arnhem, Bergen, Buren, Montferland, West Maas en Waal, Wijchen en Zaltbommel maken al gebruik van onze diensten op het gebied van NEN 3140 inspecties. Daarbij gaat het om de inspectie van alle denkbare rioolinstallaties, zoals gemalen, bergbezinkbassins, IBA’s en meetinstallaties, maar bijvoorbeeld ook om fonteinen en evenementenkasten. Daarnaast helpen wij verschillende waterschappen, Rijkswaterstaat en drinkwaterbedrijven bij het organiseren en uitvoeren van inspecties.

Meer weten?
Hebt u een vraag over NEN 3140 inspecties? Wilt u eens naar de veiligheid van uw installaties laten kijken? Wij staan u graag te woord. Bezoek ons op de Aqua Nederland Vakbeurs/Rioleringsvakdagen of neem contact op met Joep Bekkers. Bel 06-51328620 of mail jbekkers@modderkolk.nl.

×