modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Renovatie drukrioolinstallaties Beuningen

28 februari 2014 -
Renovatie drukrioolinstallaties Beuningen

In opdracht van de gemeente Beuningen is Modderkolk deze week gestart met de renovatie van circa 300 drukrioolinstallaties. Deze installaties zorgen voor de afvoer van het afvalwater van woningen in het buitengebied.

Het project omvat de elektrotechnische, werktuigbouwkundige en bouwkundige renovatie van de installaties. Naar verwachting zijn de werkzaamheden derde kwartaal 2014 afgerond.

Samenwerking tussen meerdere partijen
Modderkolk fungeert als hoofdaannemer voor het project en verzorgt de renovatie samen met Grond- weg en waterbouwbedrijf Willems uit Winssen, gemeente Beuningen. Mark Vermeulen, projectleider openbare ruimte van de gemeente Beuningen, voorziet een goede samenwerking: “Alle betrokken partijen komen uit de directe omgeving, en spreken elkaars én onze taal.”

Korte doorlooptijd door terugdringen wachtmomenten
Om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden, hanteren we een projectaanpak op basis van Critical Chain Projectmanagement. Deze methode helpt de projectdeelnemers om hun activiteiten op het juiste moment uit te voeren, zodat er geen onnodige wachtmomenten optreden.

Goede voorbereiding en intensief overleg
In de aanloop naar het project is eind 2013 al een pilot uitgevoerd op een van de adressen. “We hebben ruim de tijd genomen om ons goed voor te bereiden”, aldus Mark Vermeulen. “Door zo’n pilot kun je alvast zien hoe het allemaal loopt en welke onverwachte zaken je tegenkomt. Gedurende het hele project is er intensief overleg met de betrokken bewoners. Hierdoor zijn ze vooraf al op de hoogte van wat er staat te gebeuren.”

127beuningen_wtb 128Detailfoto_kast__2_

×