modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Zijn uw installaties ATEX-proof

3 maart 2015 -
Zijn uw installaties ATEX-proof

Sinds de gasexplosie bij RWZI Raalte in 2012 staat de explosieveiligheid van elektrotechnische installaties bij waterschappen hoog op de agenda. Toch spelen er nog veel vragen over het onderwerp.

Wat betekent de wetgeving nu precies voor uw organisatie? Hoe krijgt en houdt u uw installaties ATEX-proof? En wat brengt het aan kosten met zich mee? Modderkolk helpt u graag bij het beantwoorden van dit soort vragen.

Kennis en kunde
Binnen onze organisatie hebben we veel kennis en kunde op het gebied van ATEX. Zo zijn verschillende van onze engineers speciaal opgeleid om installaties ‘ATEX-proof’ te ontwerpen en aan te leggen. Ook de ATEX-inspectie kunnen wij van A tot Z voor u verzorgen.

Praktijkvoorbeelden
In opdracht van Waterschap Aa en Maas hebben wij vorig jaar een nieuwe WKK-installatie gerealiseerd voor RWZI Land van Cuijk. Geheel volgens de ATEX-normen, inclusief keuring. Voor Waterschap De Dommel voerden we een herkeuring uit bij RWZI Boxtel. En voor het Hoogheemraadschap van Rijnland zijn we bezig met het explosieveilig maken van de AWZI Leiden Noord, door het aanpassen van de slibvergistingsinstallatie.

Meer weten?
Hebt u vragen over het ATEX-proof maken en houden van uw installaties? Wilt u meer weten over ATEX-inspecties? Wij staan u graag te woord. Bezoek ons op de Aqua Nederland Vakbeurs, bel 024 648 64 00 of mail info@modderkolk.nl.

×