modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Nieuwe besturingen voor honderden stuwen en gemalen

Nieuwe besturingen voor honderden stuwen en gemalen

Waterschap Rivierenland
“Uiteindelijk leidt dit tot meer efficiency op de beheeraspecten: tijd, geld en kwaliteit”
 
In 2013 ging het zogeheten iWA-project van Waterschap Rivierenland van start. In het kader van dit omvangrijke project, dat nog tot en met 2021 loopt, wordt de besturing van bijna 500 stuwen en gemalen gestandaardiseerd.

Voor de elektrotechnische werkzaamheden zijn na een uitgebreid aanbestedingstraject drie verschillende aannemers gecontracteerd, waaronder Modderkolk. De werkzaamheden die uitgevoerd worden zijn: het bouwen van nieuwe besturingskasten, het ombouwen van bestaande besturingskasten en de installatie van onderdelen die vanuit deze besturingskasten bestuurd worden. Daarnaast verzorgen we bij verschillende objecten tevens de hardware- en software-engineering.

Engineeren vanuit één database
Bij een project van deze omvang zijn de keuzes die je in de aanloopfase maakt van essentieel belang, benadrukt senior projectleider Johan van IJmeren van Waterschap Rivierenland: “Een van onze belangrijkste beslissingen was de keuze voor het platform Typical Manager van de firma Yellax. Met deze tool kunnen we de besturingssystemen van al die honderden stuwen en gemalen volgens één standaard, vanuit één database engineeren. Dat zorgt voor meer efficiency en eenduidigheid tijdens het engineeringsproces en minder kans op fouten tijdens de aanleg. Daarmee is het veel makkelijker om de oorzaken van eventuele storingen te herleiden.”

Scopewijzigingen
Het waterschap is heel tevreden over de objecten die tot dusver zijn omgebouwd. “Oorspronkelijk was het plan om de besturing van ongeveer 300 stuwen en gemalen op deze manier te standaardiseren. Inmiddels staat de teller door scopewijzigingen op bijna 500 objecten.” Dat de samenwerking met Modderkolk hierdoor ook met enkele jaren zal worden verlengd, ziet Van IJmeren als een positief punt: “Wij streven naar langdurige partnerships, waarbij je weet wat je aan elkaar hebt. De echte winst zit ‘m erin dat je samen goed werk kunt blijven leveren. Daarin toont Modderkolk zich een betrouwbare partner.”

 

×