modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

P4P Handelsonderneming

1 april 2015 -
P4P Handelsonderneming

“Bijzonder goed meegedacht, prima werk geleverd”

P4P (Products for Projects) levert materialen voor elektrotechnische en industriële projecten. In 2014 vroeg een producent van transformatoren aan P4P om de vervanging van 540 condensatoren in diens hoogspanningslaboratorium te organiseren en uit te voeren.

De klant gebruikt deze condensatoren om diverse elektrische parameters van de nieuw geproduceerde transformatoren te meten. Aangezien de condensatoren het einde van hun levenscyclus naderen, worden deze in de komende jaren stapsgewijs vervangen. De eerste fase van dit project, waarbij P4P nauw samenwerkte met Modderkolk, is eind 2014 afgerond. In twee dagen tijd werden 180 oude condensatoren uitgebouwd en door nieuwe condensatoren vervangen.

Zorgvuldig selectietraject
P4P HandelsondernemingTijdens een wereldwijde zoektocht naar een geschikte leverancier kwam P4P uiteindelijk tot een shortlist van drie fabrikanten, vertelt commercieel medewerker Rutger van der Velden: “Deze hebben we alle drie persoonlijk bezocht om te controleren of ze inderdaad konden voldoen aan de gestelde eisen. De fabrikant die P4P uiteindelijk heeft geselecteerd, hebben we gezamenlijk met de gebruiker bezocht voor een Factory Acceptance Test. In het voortraject is ook al een zorgvuldige afweging gemaakt van de mogelijkheden voor de uitvoering; het verwijderen van de oude en de montage van de nieuwe condensatoren.”

Uitdagingen op locatie
Ook de werkzaamheden op de projectlocatie vormden een uitdaging, niet in de laatste plaats omdat de condensatoren een gewicht van 35 kilo per stuk hadden: “De condensatoren moesten op een hoger gelegen verdieping worden verwijderd en geïnstalleerd. Om dit voor elkaar te krijgen werkten we met een transportband en vervolgens met een takel. Voor de oude condensatoren, die moesten worden afgevoerd, hanteerden we tegelijkertijd het omgekeerde traject. Het bedrijf Modderkolk heeft hierin bijzonder goed meegedacht. Ook de medewerkers die de condensatoren demonteerden en installeerden, hebben prima werk geleverd. En dat allemaal in twee dagen!”

×