modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Realisatie drinkwater pompstation

Realisatie drinkwater pompstation

‘De betrouwbaarheid van onze installatie is van cruciaal belang’.

In het dorpje Tull en ’t Waal, in de provincie Utrecht, heeft Vitens onlangs een nieuw, futuristisch ogend drinkwaterproductiebedrijf gebouwd. Het oude productiesysteem voldeed namelijk niet meer aan de normen van Vitens. Onder meer de hardheid van het water was hoger dan wenselijk.

Realisatie drinkwater pompstationEen belangrijk onderdeel van het nieuwe productiebedrijf is het drinkwaterpompstation. Voor dit pompstation legde Modderkolk de complete elektrotechnische installatie aan.

Vakmanschap
Henk van Veluw, senior projectleider elektro bij Vitens, is te spreken over de samenwerking met Modderkolk: “Die is uitstekend verlopen en het eindresultaat is goed. Tot aan de kleinste details zie je dat het met vakmanschap is gebeurd. En het belangrijkste: de installatie functioneert prima. Dat is een absolute vereiste, want als dit pompstation uitvalt, dan kunnen er mensen zonder drinkwater komen te zitten. Ja, een betrouwbare installatie is voor ons van cruciaal belang.”

Verbetering van de drinkwaterkwaliteit
De hardheid van het drinkwater is na de ingebruikname van het nieuwe waterproductiebedrijf aanzienlijk afgenomen, aldus Van Veluw: “Wij zien dat zelf aan onze metingen, maar de consument merkt het ook. Bij de mensen thuis komt er nu zachter water uit de kraan.”

×