modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Onderhoud en controle van luchtbehandelings installaties

28 april 2015 -
Onderhoud en controle van luchtbehandelings installaties

“Ze zijn ons technische verlengstuk op het gebied van luchtbehandeling”

Equipe Zorgbedrijven is een zelfstandige groep van gespecialiseerde klinieken. Onder de vleugels van Equipe opereren 3 verschillende merken: Velthuis kliniek voor cosmetische zorg, Xpert Clinic voor hand-en polszorg en Helder kliniek voor behandelingen van spataderen, anale klachten en huidkanker. Op dit moment heeft Equipe zeven vestigingen; binnenkort opent de achtste.

Verspreid over deze vestigingen heeft Equipe acht operatiekamers (OK-afdeling klasse 1) en zes zelfstandige behandelkamers. Voor de OK’s is een jaarlijkse validatie en periodiek onderhoud verplicht volgens de WIP-richtlijnen; voor de behandelkamers is alleen onderhoud verplicht. Al deze werkzaamheden heeft Equipe uitbesteed aan Modderkolk.

Borging van de luchtkwaliteit
Rebecca van Prooijen, manager kwaliteit & veiligheid van Equipe: “Kort samengevat zorgt Modderkolk voor de borging van de luchtkwaliteit. Ze onderhouden de luchtbehandelingsinstallaties en repareren die indien nodig. Ook regelen ze de installatie opnieuw in, wanneer de overdruk of relatieve vochtigheid te hoog of te laag is. Daarnaast stellen we samen impact-assessments op, zodat we kunnen beoordelen hoe groot het effect is als bepaalde waarden te hoog zijn. Ook zitten we maandelijks om tafel om de resultaten van ons monitoringsysteem te bespreken; sinds vorig jaar hebben we op alle vestigingen met een OK een systeem waarmee we alle waarden continu kunnen uitlezen.”

Ontzettend klantvriendelijk
Van Prooijen is enthousiast over de samenwerking: “We hebben er bewust voor gekozen om dit soort kennis niet zelf in huis te halen, maar in te kopen. In die zin is Modderkolk ons technische verlengstuk op het vlak van luchtbehandeling. Elke week hebben we wel ergens contact over, dat verloopt bijzonder prettig. En als er een keer iets aan de hand is, dan zijn ze snel ter plaatse. Het is een ontzettend klantvriendelijke partij, die voor je klaar staat en met je meedenkt. Wij zijn een zelfstandig behandelcentrum waarin alles draait om patiënttevredenheid, dus laat ik het zo zeggen: als onze OK’s gevuld zijn, dan ben je niet welkom. Bij Modderkolk snappen ze dat en denken ze mee om alle werkzaamheden zo efficiënt mogelijk uit te voeren, met zo min mogelijk tijdverlies. Ik heb vanuit de vestigingen ook nog nooit een klacht gehad. En dat is uitzonderlijk, omdat het zo’n moeilijk vakgebied is. Het klikt gewoon.”

×