modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Kromme Nol

11 februari 2014 -
Kromme Nol

Ze zijn door en door bekend met de systemen voor waterbeheer

Waterschap Rivierenland

Renovatie waterkering ‘Kromme Nol’

Waterschap Rivierenland is in het rivierengebied verantwoordelijk voor de veiligheid van de dijken, het waterbeheer en de zuivering van rioolwater. Een van de objecten die het in beheer heeft is hoogwaterkering de Kromme Nol bij Wijk en Aalburg.

Met een stalen schuif van 50 meter lengte tussen twee betonnen torens is de Kromme Nol een imposante verschijning. Omdat het een bewegende hoogwaterkering is, waaraan een wettelijke faalkanseis is gesteld, is het een uniek object voor het waterschap.

Voldoen aan de wettelijke faalkanseis

Toen uit analyses bleek dat de Kromme Nol niet langer voldeed aan de wettelijke faalkanseis, besloot het waterschap in 2012 tot een reeks aan verbetermaatregelen. Voor de elektrotechnische werkzaamheden schakelde het waterschap Modderkolk in. Concreet ging het om een upgrade van de software en de besturing, de vervanging van de verkeersseinen, het plaatsen van LED-informatieborden, de installatie van een overspanningsbeveiliging en het aarden van de bliksembeveiliging. Daarnaast legden we ook een nieuwe camera- en marifooninstallatie aan.

Bedrijfszekerheid essentieel

Gerrit van Tilburg, senior projectleider: “Modderkolk kwam niet alleen prijstechnisch het beste uit onze aanbesteding; je merkt ook dat ze door en door bekend zijn met de systemen die in het waterbeheer worden gebruikt. Voor een object als de Kromme Nol is de bedrijfszekerheid essentieel. Je hebt ‘m bijna nooit nodig, maar als het erom spant, dan moet ie het doen. Dankzij Modderkolk voldoet hij ook op elektrotechnisch gebied weer aan alle wettelijke eisen.”

×