Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Automatiseren diverse stuwen

In opdracht van Waterschap Aa en Maas heeft Modderkolk als hoofdaannemer diverse stuwen geautomatiseerd. Modderkolk bezit over de kennis en kunde om voor diverse situaties een passende oplossing te bieden op het gebied van watermanagement.

In totaal zijn er 24 locaties voorzien van een nieuwe geautomatiseerde stuw. Op 16 locaties is er gebruik gemaakt van de Solar stuwbesturing van Modderkolk en SPIRIT solar lichting. Deze duurzame en innovatie stuwbesturing is een mooie oplossing voor het automatiseren van waterbeheersingsobjecten. De andere 8 locaties zijn geautomatiseerd met een traditionele stuwbesturing met netaansluiting.

Verrichte werkzaamheden

Modderkolk heeft het ontwerp, leveren, monteren, testen en inbedrijfstellen van de elektromechanische installaties verzorgd. Het ging in hoofdlijn om besturingen, peilopnemers en de aandrijvingen op de stuwen. Verder zijn er betonplaten voor de stuwbesturingen geplaatst t.b.v. beheer en onderhoud van de locatie.

Oplevering

De oplevering heeft eind augustus plaatsgevonden. Wij als Modderkolk zijn trots om als specialist binnen het watermanagement een passende maatwerkoplossing voor elke situatie te kunnen realiseren. We zijn blij om met onze duurzame oplossingen om de waterschappen te helpen bij de realisatie van hun doelstelling om in 2030 energie neutraal te zijn