Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Elektra & meet- en regeltechniek voor industriële klant

Eind oktober startten we met een project voor een grote industriële klant van ons. Het betrof een project om voldoende afzuiging te creëren in de opstelruimten van gasflessen in de fabriek. Voor dit grote project verzorgden wij als onderaannemer de elektra en meet- en regeltechniek.

De installatie waar het om ging bestaat uit drie hergebruikte afzuigventilators die frequent geregeld worden (ABB ACS 880-01-032A-3+B055). Daar aan vast zitten zes kleppen, waarvan er per ventilator één klep in de zuigkant zit en één in de perskant. Bij twee ventilatoren (AF29/M01 en AF29/M02) zijn dit NO (normally open) kleppen, bij één van de ventilatoren (AF20/M03) betrof het NC (normally closed) kleppen. Daarnaast bevat de installatie twee druktransmitters voor het monitoren van de onderdruk op het scada systeem, één regelklep voor de beheersing van maximale onderdruk, één besturingskast en drie drukschakelaars voor de ontruimingsinstallatie.

Aanleg

De gehele installatie is gevisualiseerd op een scada systeem, zodat de werking en de gegevens van de installatie op afstand kan worden uitgelezen. Het gehele softwareprogramma hebben wij geschreven. Daarnaast hebben voor de aanleg van de luchtkanalen door derden de verlichtingslijnen gedemonteerd (circa 60 meter). Daarvoor in de plaats hebben we tijdelijke verlichting en noodverlichting opgehangen. Nadat de benodigde luchtkanalen opgehangen zijn, hebben we de bestaande verlichting weer teruggeplaatst.

De aanleg van de gehele installatie bestond uit het aanleggen van kabelwegen, het monteren van werkschakelaars en frequentieregelaars, het aansluiten van gewone voedingen, noodvoedingen en de no-break voeding voor de PLC, het plaatsten en aansluiten van de meet- en regelkast, het schrijven van software en het inrichten van het scada-scherm, het verzorgen van inbedrijfstelling en de oplevering in samenwerking met de opdrachtgever en eindgebruiker.

Oplevering

Eind november is de installatie opgeleverd en het project afgerond. Het gehele systeem inclusief de elektra en meet- en regeltechniek, werkt naar behoren, waardoor onze klant tevreden het nieuwe jaar in kon.

Elektra en meet- en regeltechniek project Modderkolk bij industriële klant Elektra en meet- en regeltechniek project Modderkolk bij industriële klant Elektra en meet- en regeltechniek project Modderkolk bij industriële klant