Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Verhuizing, update en uitbreiding van de technische installaties

“Ze waren heel duidelijk in wat wel en wat niet haalbaar was”

Eind 2017 verhuisde het Arnhemse 4PET Recycling naar een nieuwe locatie in Duiven. De verhuizing werd meteen aangegrepen voor een update en uitbreiding van de technische installaties. Hiervoor schakelde 4PET Recycling naast een mechanische installateur ook twee elektrotechnische installatiebedrijven in, onder wie Modderkolk.

Modderkolk was verantwoordelijk voor alle engineerings- en realisatiewerkzaamheden aan de invoerlijn voor PET-flessen. Van de trafo’s en schakelkasten tot de leidingen en besturing.

Tijdsdruk

“We kenden Modderkolk al langer”, verklaart directeur Hans Kuipers. “In het oude pand hebben we ooit een brand gehad. Modderkolk heeft toen onze hele invoerhal opnieuw geïnstalleerd, dus we wisten al wat we aan ze hadden. Bij de verhuizing kwam zo mogelijk nóg meer tijdsdruk kijken, vandaar dat we meerdere partijen hebben ingeschakeld. Uiteindelijk hebben we de gewenste planning niet helemaal kunnen waarmaken. Maar ik moet zeggen dat Modderkolk snel heeft geschakeld. Ze waren steeds heel duidelijk in wat wel en wat niet haalbaar was. En als ze eenmaal bepaalde zaken hadden toegezegd, dan realiseerden ze dat ook. En daar waar onderling verschil van mening ontstond, is in goed overleg gekozen voor de beste wederzijdse oplossing.”

Nieuw project

Eind 2017 werd de installatie opgeleverd en inmiddels is 4PET Recycling alweer bezig met verdere uitbreiding. “In juni 2018 moet de eerste van onze twee nieuwe wasstraten gaan draaien”, aldus Kuipers. “Die is niet voor PET-flessen maar voor PET-trays; eigenlijk alles van vleesschaaltjes tot boterbakjes. Ook daarbij gaat Modderkolk ons weer helpen. Het is een zeer kundige partij, met wie je duidelijke afspraken kunt maken. Ja, de samenwerking loopt prima. Anders zouden we ze voor dit nieuwe project natuurlijk ook niet gekozen hebben.”

4PET verhuizing, uitbreiding en updat installaties 4PET verhuizing, uitbreiding en updat installaties 4PET verhuizing, uitbreiding en updat installaties 4PET verhuizing, uitbreiding en updat installaties