Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Abseilen bij industriële klant in Nijmegen

3 juli 2018 -
Abseilen bij industriële klant in Nijmegen

Een van onze teams is bezig met het volledig vervangen en uitbreiden van de brandmeld- en ontruimingsinstallatie bij een grote industriële klant in Nijmegen. De nieuwe brandmeld- en ontruimingsinstallatie wordt zowel in kantoor- als industrieomgeving aangebracht. Tijdens deze vervanging moeten de bedrijfsprocessen van de klant gewoon doorgaan. Hierdoor moeten onze monteurs zorgen voor zo min mogelijk overlast bij de werkzaamheden. 

Nauwe schachtweg

De nieuwe installatie moet boven bestaande plafonds en door bestaande schachtwegen worden aangebracht. Zo ook in een van de centrale schachten op het terrein. Dit is echter een schacht waarin geen voorzieningen zijn aangebracht om in de schacht te kunnen werken. Ook is het door de beperkte ruimte in de schacht niet mogelijk om er een steiger in te bouwen of een ladder in omhoog te zetten. Hierdoor hebben wij de hulp ingeschakeld van ATI Abseiltechnieken.

ATI Abseiltechnieken

ATI Abseiltechnieken is een bedrijf dat is gespecialiseerd in industriële abseiltechnieken, ook wel rope access genoemd. Hun werkzaamheden omvatten onderhouds-, montage- en inspectiewerkzaamheden op hoogte, boven water of op andere moeilijk bereikbare werkplekken. ATI gebruikt speciale abseil- en positioneringstechnieken om zo op plekken te komen waar anders niet of moeilijk bij gekomen kan worden. Bij onze industriële klant heeft ATI hun expertise ingezet om de kabels van de brandmeldinstallatie van de 2e en 1e verdieping naar de brandmeldcentrale op de begane grond te kunnen brengen. Onder begeleiding van onze mensen heeft ATI de normale en de functiebehoud-bekabeling van de nieuwe brandmeldinstallatie gemonteerd.

Doordat de techniek van ATI ingezet kon worden was het mogelijk om gebruik te maken van de betreffende schacht en is de lengte van het tracé gereduceerd. Deze schacht was, door de slechte toegankelijkheid, anders niet beschikbaar geweest voor het tracé van de brandmeldinstallatie.

Brandmeld- en ontruimingsinstallatie aanleggen abseilen ModderkolkBrandmeld- en ontruimingsinstallatie aanleggen abseilen Modderkolk Brandmeld- en ontruimingsinstallatie aanleggen abseilen Modderkolk