Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Drie afstudeerders geven inzichten voor meerdere partijen!

12 juni 2018 -
Drie afstudeerders geven inzichten voor meerdere partijen!

Begin februari zijn Michael, Erik en Job begonnen aan hun gezamenlijke afstudeerproject. Een project waarbij Modderkolk onderzoek doet om te achterhalen of er een standaard gerealiseerd kan worden voor Waterschap De Dommel in Typical Manager. Een bijzondere samenwerking, die uiteindelijk een win-win situatie vormt.

Begin februari startten de studenten met hun onderzoek, maar daarvoor werd door Waterschap De Dommel en Modderkolk al besloten wat het doel moest zijn van het onderzoek. Roland van de Bogaard (van Waterschap De Dommel) legt uit: “Het idee voor dit onderzoek ontstond doordat ik steeds vaker standaarden op moest zoeken in verschillende systemen. Hierdoor kan er minder effectief gewerkt worden. Vandaar dat samen met Joris Nijhof (Manager Publieke Sector van Modderkolk) het idee ontstond om één standaard te creëren en deze te borgen met behulp van Typical Manager.”

Bijzondere samenwerking

Het onderzoek werd uiteindelijk uitgevoerd door drie afstudeerders. Een bijzondere samenwerking, omdat Job en Erik afstuderen aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, terwijl Michael afstudeert aan de HAN in Arnhem. Voor de studenten was dit echter geen enkel probleem, Job vertelt: “De samenwerking is erg soepel verlopen. Niet alleen onder elkaar, maar ook tussen Waterschap De Dommel, Modderkolk en de verschillende scholen. We werkten het gehele project via de Scrum Methode, wat inhoud dat we elke twee weken overleg hebben gehad met onder andere Waterschap de Dommel. Op deze manier zorgden we dat we de klant bij iedere stap in het onderzoek betrokken.” Ook Waterschap De Dommel was erg positief over de samenwerking. Evert-Jan van den Dungen geeft aan: “De studenten vormen samen een leuke ploeg. Er is hard en enthousiast gewerkt door de heren, iets wat wij erg waarderen.”

Positieve inzichten

Afgelopen week hebben de afstudeerders de resultaten van hun onderzoek middels een presentatie gedeeld. Niet alleen medewerkers van Modderkolk en Waterschap De Dommel waren aanwezig, ook medewerkers van omliggende waterschappen hadden interesse in de resultaten van dit onderzoek.

Al snel werd duidelijk dat Job, Michael en Erik positief staan tegen over het gebruik van Typical Manager voor de standaard van Waterschap De Dommel. “Typical Manager kan de standaard van Waterschap De Dommel borgen. Daarnaast zorgt de standaard voor minder fouten en een effectievere inzet van engineers.”

Win-Win situatie

Ook Waterschap De Dommel is blij met de resultaten van het onderzoek. Roland: “Het onderzoek is in eerste instantie gericht op een gemaal om een kader aan te brengen. Uiteindelijk zouden wij echter graag een standaard realiseren voor gehele waterzuiveringen. Het onderzoek heeft ons doen inzien dat wij hiervoor eerst nog andere stappen moeten nemen. Deze inzichten zijn erg waardevol”

Naast kansen op het gebied van waterzuiveringen, ziet Evert-Jan ook andere kansen. “Het onderzoek heeft ons erg veel inzicht gegeven in onze standaard. We merken dat er door dit onderzoek dan ook een groter draagvlak is gecreëerd binnen Waterschap De Dommel om aan de gang te gaan met de standaard. Dit kan ook weer positief uitwerken op Modderkolk.” En zo is er een echte win-win situatie gecreëerd! 

Afstudeerproject standaard voor Waterschap de Dommel Modderkolk Afstudeerproject standaard voor Waterschap de Dommel Modderkolk Afstudeerproject standaard voor Waterschap de Dommel Modderkolk