Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Aqua Nederland Vakbeurs 2019; innovatie had de overhand!

25 maart 2019 -
Aqua Nederland Vakbeurs 2019; innovatie had de overhand!

Afgelopen week vond van dinsdag 19 maart tot en met donderdag 21 maart de Aqua Nederland Vakbeurs 2019 en de RioleringsVakdagen plaats in Gorinchem. Deze editie van de beurs was gekoppeld aan de Nationale Watertechnologie Week en daarmee richtte de beurs zich voornamelijk op innovatie binnen het watermanagement. Ook wij stonden met een stand op deze mooie beurs, om bezoekers onder andere een kijkje te geven in de nieuwe en bekende diensten van Modderkolk.

Vorig jaar werd er door de Aqua Nederland Vakbeurs al een begin gemaakt om innovatie een groter podium op de beurs te geven. Dat bleek een groot succes, waardoor dit jaar vrijwel helemaal gericht was op dit onderwerp. Door middel van verschillende lezingen waarbij me aanwezig kon zijn werd er ingegaan op nieuwe ontwikkelingen binnen de markt. Daarnaast was ‘de Innovatiestraat’ flink uitgebreid dit jaar. Deze “straat” liep dwars door het beursterrein en bood verschillende bedrijven de mogelijkheid om hun, soms baanbrekende, innovaties te tonen.

Innovatief denken

Elk jaar trekt Modderkolk extra bezoekers naar de stand door aan te sluiten op een bepaald onderwerp. Dit jaar lag het voor de hand om in te gaan op innovatie en creatief denken. Naast de presentatie van de recent ontwikkelde Compact Stuw Besturing, kon op de Modderkolk stand ook testen hoe innovatief en creatief jij kan denken. Door middel van puzzelboxen werden bezoekers uitgedaagd om oplossingsgericht te denken. Iedereen die de puzzeldoos open kreeg ontving een kleine puzzel om ook thuis of op zijn of haar werk, mensen aan het denken te zetten. Daarnaast werd bij vrijwel iedereen de tijd bijgehouden. De personen met de snelste tijden kunnen komende week een extra presentje verwachten.

Deze puzzeldozen bleken erg succesvol. Verschillende mensen hebben enthousiast mee gestoeid om een puzzeldoos open te krijgen. Vaak werd ook herkenbaar gereageerd op het innovatief en creatief denken.

 

Aqua Nederland Vakbeurs 2019 - innovatie heeft de overhand! Modderkolk Aqua Nederland Vakbeurs 2019 - innovatie heeft de overhand! Modderkolk Aqua Nederland Vakbeurs 2019 - innovatie heeft de overhand! ModderkolkAqua Nederland Vakbeurs 2019 - innovatie heeft de overhand! Modderkolk