Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Car2Use; Het effectiever en duurzamer inzetten van poolauto’s!

7 juni 2018 -
Car2Use; Het effectiever en duurzamer inzetten van poolauto’s!

Poolauto’s worden door veel organisaties ingezet voor zakelijke ritten. De inzet van deze auto’s is vaak weinig effectief, omdat medewerkers de auto’s langer reserveren dan daadwerkelijk nodig. Op deze manier staan de poolauto’s onnodig lang stil, wat zowel op het gebied van kosten, als op het gebied van duurzaamheid weinig positief is. Athlon heeft met Car2Use een oplossing bedacht voor dit mobiliteitsprobleem.

Car2Use is een plansysteem, wat het mogelijk maakt om poolauto’s of lease auto’s effectiever in te zetten. Medewerkers krijgen een eigen app-omgeving, waarmee ze online een auto kunnen reserveren. Deze auto kan vervolgens via de app ontgrendeld worden, waarna de medewerker kan vertrekken. Mocht de medewerker niet op komen dagen, dan registreert het systeem dit, waarna de auto online weer vrij gegeven wordt om te reserveren. Ook wanneer de medewerker eerder terug is dan verwacht of later terug is dan verwacht, wordt dit automatisch doorgegeven. In het eerste geval kan de auto vanaf dat moment direct weer gereserveerd worden.

Meetbaar

Car2Use registreert niet alleen de beschikbaarheid van de auto’s, maar het systeem geeft ook inzicht in de gereden ritten. De historie van de autoritten wordt opgeslagen en is terug te halen wanneer nodig. Zo weten wij dat sinds 9 maart 2018 (de eerste dag dat Modderkolk beschikte over het Car2Use systeem), er 188 keer een boeking is afgerond. In totaal leverde dat 13.656 gedeelde kilometers op.

Ook de CO2-uitstoot, eventuele schades en achtergelaten vuil wordt geregistreerd. Elke nieuwe gebruiker moet de auto controleren op schades en vuil voor gebruik. Vanaf dat moment is de nieuwe gebruiker verantwoordelijk. Hierdoor worden schades eerder doorgegeven dan voorheen en wordt vervuiling van de auto’s tegen gegaan.

Duurzaam

Niet alleen zorgt het plansysteem er voor dat de beschikbaarheid van de poolauto’s verbeterd, maar het systeem heeft ook een duurzame inslag. Doordat poolauto’s effectiever worden ingezet, is het niet meer nodig dat het personeel een auto huurt of met eigen vervoer richting zakelijke afspraken gaat. Hierdoor is het mogelijk dat meer medewerkers met de fiets naar het werk komen, omdat men een eigen auto niet meer nodig heeft voor zakelijke ritten. Medewerkers die fietsend naar het werk komen stoten daarbij niet alleen minder CO2 uit, maar werken tevens aan hun vitaliteit. Dubbel duurzaam dus!

Modderkolk en Car2Use

Sinds maart 2018 maakt ook Modderkolk gebruik van Car2Use om de poolauto’s effectiever in te zetten. Voorheen konden medewerkers via outlook een poolauto reserveren. Wij merkten dat veel medewerkers de auto’s een lange tijd van te voren reserveerden om zeker te zijn dat ze de auto konden gebruiken. Vaak ging dit gepaard met het reserveren van de auto voor meerdere uren, omdat afspraken nog niet vast stonden, of ze er zeker van wilden zijn dat ze genoeg tijd hadden voor hun afspraak. Met het Car2Use systeem zijn deze problemen verholpen.

Tot 5 juni reden we met één eigen auto en twee gehuurde auto’s met het Car2Use systeem. Vanaf 5 juni zijn daar drie eigen auto’s met het Car2Use systeem bijgekomen, waardoor we nu beschikken over vier eigen auto’s met het Car2Use systeem.

Wilt u meer weten over wat wij doen en waar wij voor staan, klik dan hier!

Car2Use verbetert inzet poolauto's - Modderkolk Car2Use verbetert inzet poolauto's - Modderkolk Car2Use verbetert inzet poolauto's - Modderkolk