Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Klaar voor de toekomst: de Compact Stuwbesturing (CSB) en Solar Stuwbesturing (SSB)

5 juni 2020 -
Klaar voor de toekomst: de Compact Stuwbesturing (CSB) en Solar Stuwbesturing (SSB)

Wijchen – De ontwikkelingen op het gebied van watermanagement staan zeker niet stil. Verduurzaming is een belangrijk onderwerp geworden voor Waterschappen en Hoogheemraadschappen. Modderkolk richt zich op moderne technieken om op technisch vlak bij te dragen aan deze ontwikkelingen. In dit bericht gaan we in op twee specifieke producten die bijdragen aan de verduurzaming van watermanagement: de Compact Stuwbesturing en Solar Stuwbesturing.

Bij Modderkolk verstaan we de kunst van techniek. Dit betekent dat we niet alleen bezig zijn met technische oplossingen voor nu, maar ook kijken naar de toekomst. Wij zien een markt waarin veel behoefte is aan verduurzaming. Wij dragen graag ons steentje bij. Op het gebied van watermanagement is daarom de Compact stuwbesturing en Solar stuwbesturing ontwikkeld. Beide oplossingen maken duurzaam stuwbeheer op afstand mogelijk. De CSB is vooral geschikt voor kleine stuwen en schuiven, de SSB kan voor bijna elk formaat stuw ingezet worden.

Compact Stuwbesturing

De Compact Stuwbesturing kent vele voordelen. We hebben de belangrijkste kenmerken hieronder opgesomd:

  • Zeer compact ontwerp
  • Eenvoudige en snelle installatie
  • Volledige automatisering mogelijk
  • Volledig gevoed door zonne-energie
  • Kan worden gemonteerd op iedere stuw
  • Diverse soorten telemetrie (UDSO, LMX en toekomstig TBox)

Solar Stuwbesturing

De Solar stuwbesturing kan worden gezien als het grote broertje van de Compact Stuwbesturing. In plaats van een klein zonnepaneel plaatsen wij in samenwerking met Spirit Solar Lighting een zuil met zonnepanalen. Deze wordt standaard geleverd in een natuurlijke kleur groen zodat deze nagenoeg wegvalt in het landschap (op wens is iedere kleur mogelijk). De Solar Stuwbesturing heeft ten opzichte van de Compact Stuwbesturing het voordeel dat elk formaat stuw te besturen is, omdat wij gebruik maken van Auma motoren.

Tot slot

Beide producten dragen bij aan duurzaam watermanagement en bereiden Waterschappen en Hoogheemraadschappen daarmee voor op de toekomst. Meer weten over de mogelijkheden? Wij vertellen graag vrijblijvend welke oplossingen wij kunnen bieden. Neem hiervoor contact op met Bouke Kristel: bkristel@modderkolk.nl / 024 64 86 488