Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Leerlingen volgen Masterclass bij Modderkolk

27 november 2019 -
Leerlingen volgen Masterclass bij Modderkolk

Tweeëndertig leerlingen van het Maaswaal college volgde afgelopen twee weken een masterclass programma bij Modderkolk. Leerlingen met interesse konden zich vooraf opgeven voor deze unieke kans om een kijkje te nemen in ons bedrijf en zo te ontdekken of de elektrotechnische branche mogelijk interessant is voor de toekomst.

Het idee

Afgelopen zomer ontstond het idee bij de Lions club Wijchen om leerlingen in contact te laten komen met het bedrijfsleven uit Wijchen middels masterclasses. Zowel het Maaswaal college als Modderkolk stonden achter dit idee. In de periode daarna is het masterclass programma verder uitgewerkt en werd ook het idee bedacht om een afsluitende avond te organiseren, waarop iedereen met interesse welkom zou zijn.

Vervolgens heeft Modderkolk aan alle 3e jaar klassen een presentatie gehouden over het bedrijf. De leerlingen die naar aanleiding van deze presentatie interesse hadden in ons bedrijf en de techniek, konden zich opgeven voor de Masterclass. Onverwacht, maar zeer welkom, meldden een grote groep van 32 leerlingen zich aan.

Het masterclass programma

Op dinsdag 19 november vanaf 14:00 uur werden de leerlingen voor het eerste ontvangen bij Modderkolk. Simon startte deze middag met een presentatie over de visie en het fundament van Modderkolk. Hierin werd onder andere vertelt dat wij in cellen werken (vergelijkbaar met businessunits) die om een klant of klantgroep heen gebouwd worden. Na deze presentatie werden de leerlingen in groepjes verdeeld, om zo ook het gevoel van het werken in een cel te ervaren. Binnen elk groepje werden er taken verdeeld, om zo efficiënt te kunnen werken. De opdrachten waar aan gewerkt werd, waren opdrachten die ook in de praktijk kunnen voorkomen. Zo is er gewerkt aan een brandmeldinstallatie in een cleanroom omgeving, is er een roldeur geprogrammeerd en is er een pompsysteem bedacht om water van de ene kant naar de andere kant te verplaatsen.

Tijdens de tweede masterclass op 26 november werd er in dezelfde groepjes aan een andere opdracht gewerkt. Op deze manier kwamen de leerlingen met meerdere aspecten van de elektrotechniek in aanraking. Daarnaast was er tijdens deze masterclass ruimte om de presentatie voor te bereiden.

Wijchen Weet en Doet

Gisterenavond vond de presentatieavond plaats. “Wijchen Weet en Doet” werd de titel van de avond. Iedereen uit Wijchen en omgeving was welkom om zowel van de leerlingen te horen wat zij geleerd hebben als meer te horen over ons bedrijf. De avond verliep soepel. De leerlingen vonden het duidelijk nog erg spannend om op een groot podium met microfoon te presenteren, maar deden het toch erg leuk. Na hun presentatie ontvingen alle leerlingen een certificaat waarop stond dat ze de Masterclass bij Modderkolk gevolgd hebben.

Bedankt aan het Maaswaal college en de Lions club voor het initiatief en de inzet, maar vooral aan de leerlingen voor hun inzet en toewijding om buiten reguliere schooltijden dit Masterclass programma te volgen.

Masterclass bij Modderkolk - Maaswaal college - Wijchen Weet en DoetMasterclass bij Modderkolk - Maaswaal college - Wijchen Weet en Doet Masterclass bij Modderkolk - Maaswaal college - Wijchen Weet en DoetMasterclass bij Modderkolk - Maaswaal college - Wijchen Weet en DoetMasterclass bij Modderkolk - Maaswaal college - Wijchen Weet en DoetMasterclass bij Modderkolk - Maaswaal college - Wijchen Weet en Doet