Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Modderkolk en Schneider Electric organiseren telemetrie event

20 december 2023 -
Modderkolk en Schneider Electric organiseren telemetrie event

Op 7 november organiseerden Modderkolk en Schneider Electric in Technoforum in Wijchen een gezamenlijk telemetrie event voor waterschappen, gemeenten en adviseurs binnen de keten van oppervlaktewater in Nederland. Aan de hand van diverse presentaties werden de gasten meegenomen in de trends, actuele vraagstukken en technische ontwikkelingen op het vlak van watermanagement. Duurzaamheid, innovatie en toekomstperspectief stonden hierbij centraal. Alles met als doel om samen het water van morgen beter te maken.

Langdurige samenwerking

Schneider Electric, partner op het gebied van digitale transformatie in energiemanagement en industriële automatisering, en Modderkolk werken al jarenlang samen. Een samenwerking die ooit ontstond vanuit een gezamenlijke interesse in de markt, dezelfde aanpak en een gedeelde visie op samenwerking. Schneider Electric had behoefte aan een partner met veel kennis van telemetrie en oppervlaktewatermanagement. Modderkolk zocht een betrouwbare partner met slagkracht om samen een nieuwe telemetrieoplossing te ontwikkelen als opvolger van de TMX-systemen waarmee waterschappen en gemeenten in Nederland werken. Onlangs resulteerde deze nauwe samenwerking in een Alliance Partner Telemetry certificering, waarmee we de enige in Nederland zijn.

Telemetrie event

TMX-systemen worden veel gebruikt voor het beheer van oppervlaktewater. Met het oog op de toekomst, moet dit platform en bijbehorende elektronica op den duur vervangen worden. Om waterschappen, gemeenten en adviseurs binnen de keten van watermanagement hierbij te helpen, hebben we tijdens een telemetrie event samen een verdiepingsslag gemaakt in hun zoektocht naar een alternatief voor hun huidige telemetriesystemen. Roy Schimmel (Schneider Electric) en Bouke Kristel (Modderkolk) waren daarbij gastheer.

Schneider Electric
Johan Cools (Schneider Electric) vertelde over de krachtige en toekomstbestendige telemetrieoplossingen EcoStruxture Geo SCADA en SCADApack, waarbij Mark Pitout (Schneider Electric) de gasten real time demonstreerde hoe deze oplossingen gebruikt en geconfigureerd worden. Daarbij werd de kracht van object georiënteerd configureren mooi visueel gemaakt.

Waterschap Rivierenland
Kees van Rijswijk deelde namens Waterschap Rivierenland vervolgens hun ervaringen met EcoStruxture Geo SCADA en de reis die zij hebben gemaakt om tot de gewenste aansturing en monitoring van hun watersysteem te komen. Tijdens zijn presentatie benadrukte hij het belang van samenwerken om een optimaal eindresultaat te bereiken.

Modderkolk
Daarnaast hebben we laten zien hoe Modderkolk de telemetrieoplossingen integreert met de duurzame en energiezuinige solar besturingen en solar meetsystemen die we in samenwerking met SPIRIT Solar Lighting ontwikkelden. Dankzij deze producten kan in het veld gemeten of gestuurd worden zonder afhankelijk te zijn van het energienet. Zo streven we naar een duurzame toekomst die aansluit bij de doelstellingen van de waterschappen.

We kijken terug op een geslaagde dag! Kritische vragen, waardevolle feedback en het uitwisselen van ervaringen vormden de basis voor een gedeeld belang. Samen met de waterschappen, gemeenten en adviseurs maken we zo het water van morgen beter.