Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Modderkolk tekent raamovereenkomst met Waterschapsbedrijf Limburg

28 september 2022 -
Modderkolk tekent raamovereenkomst met Waterschapsbedrijf Limburg

Afvalwaterzuiveraar Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) is gestart met een achtjarige samenwerking met nieuwe contractpartners voor de vernieuwing en groot onderhoudswerk van Limburgse afvalwaterzuiveringsingsinstallaties, leidingennetwerk en rioolgemalen. Na vier jaar ervaringen met de aanpak om in een vroeg stadium samen te werken binnen projecten én projectoverstijgend kennis te delen, is ervoor gekozen om deze succesvolle aanpak verder door te zetten. Hiermee zet WBL een versnelling in voor het behalen van haar ambities,  waaronder duurzaamheidsdoelstellingen.

De nieuwe samenwerkingsclusters betreffen vier contractanten voor multidisciplinaire projecten, drie voor het onderhoud van de Limburgse rioolgemalen en drie voor het leidingwerk, met goede partijen op de reservebank voor de rioolgemalen en leidingen. De selectie van partners vond plaats op basis van criteria gericht op competenties, gedrag en houding in de samenwerking en projectresultaat (“best for project”).

Modderkolk is samen met Combinatie Van der Ven / REMONDIS Smart Infra B.V. en GW Leidingtechniek BV de komende jaren verantwoordelijk voor het grootschalig onderhoud aan en de renovatie van de rioolgemalen van Waterschapsbedrijf Limburg.  

Over Waterschapsbedrijf Limburg

Waterschapsbedrijf Limburg (WBL) zuivert afvalwater en zet zuiveringsslib om in waardevolle grondstoffen en energie. Dat doet WBL innovatief en duurzaam, efficiënt en effectief. Het afvalwater is afkomstig van 500.000 Limburgse huishoudens en 30.000 bedrijven die zijn aangesloten op het rioolstelsel. WBL transporteert het afvalwater naar een van haar 17 rioolwaterzuiveringsinstallaties waar WBL het zuivert en teruggeeft aan de natuur. Het zuiveringsslib wordt hergebruikt als brandstof. Jaarlijks produceert WBL150 miljoen m³ gezuiverd afvalwater en 100.000 ton zuiveringsslib en vormt hiermee een belangrijke schakel in de waterketen. WBL is een dochterbedrijf van Waterschap Limburg.

Meer informatie over onze werkzaamheden binnen het watermanagement? Neem dan contact op met Bouke Kristel (bkristel@modderkolk.nl, 024 64 86 488)