Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Nieuw rioolgemaal voor Schuytgraaf

20 mei 2019 -
Nieuw rioolgemaal voor Schuytgraaf

Veel mensen staan er niet bij stil, maar bij de realisatie van een grote nieuwbouwwijk moet er ook gedacht worden aan de afvoer van het afvalwater. Gemeente Arnhem koos bij nieuwbouwwijk Schuytgraaf daarom voor een geheel nieuw rioolgemaal. Arveon realiseerde dit nieuwe rioolgemaal, waarbij wij het gehele elektrotechnische deel op ons hebben genomen.

In juni 2018 startten het project met de eerste voorbereidingen, waarna in oktober onze engineers echt van start konden. Eind oktober konden onze paneelbouwers aan de slag, waarna de gehele installatie eind 2018 in bedrijf gesteld werd. Ondertussen is het project afgerond en kan al het afvalwater zonder problemen doorgepompt worden naar de zuivering.

Prefab HDPE Rioolgemaal

Bij dit project is gebruikgemaakt van een prefab HDPE rioolgemaal van Arveon. Deze rioolgemalen zijn erg geschikt voor een probleemloze en verstoppingsvrije afvoer van rioolwater in wijken, steden en dorpen, door het geïntegreerde grofvuilkamersysteem. Een uniek systeem in Nederland!

Wij hebben de besturing gerealiseerd en de koppeling met de hoofdpost voor het beheer op afstand ingericht. De gehele elektrotechnische installatie is door ons geïnstalleerd en in bedrijf gesteld.

Mede door de goede onderlinge samenwerking is dit project succesvol en vlot verlopen.

Nieuwbouwwijk Schuytgraaf

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. Deze nieuwe wijk bestaat uit circa 6250 woningen opgedeeld in 26 buurten. De nieuwbouwwijk onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken door elke buurt een eigen karakter te geven. Daarnaast bevind de wijk zich op een locatie met veel groen en water, waardoor er alle ruimte is voor activiteiten en ontspanning.

Rioolgemaal Schuytgraaf Arnhem - project Modderkolk - industriële elektrotechniek