Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Nieuwe installatie voor 4PET

1 april 2019 -
Nieuwe installatie voor 4PET

In het voorjaar van 2018 zijn we begonnen met de realisatie van een nieuwe installatie voor 4PET. 4PET is een toonaangevende PET-recycling organisatie. Door de nieuwe installatie kan 4PET traytjes recyclen. Traytjes zijn de plastic verpakkingen om bijvoorbeeld vleeswaren.

Na de verhuizing van 4Pet Recycling naar Duiven, zijn niet alleen de bestaande installaties vervoerd, er kwam ook weer ruimte voor een nieuwe installatie. Er is gekozen voor drie nieuwe installatiedelen; de Traylijn, de Fines lijn en de Prime.

De Traylijn en Fines lijn

Beide lijnen zijn onderdeel van de nieuwe installatie. De traylijn maakt van de PET-trays schone, gewassen en gesneden PET flakes. Dit begint met het wassen van de trays. Vervolgens worden de trays door een zware maalmolen gemalen tot flakes. Deze flakes worden nogmaals gewassen, maar dit keer met heet water waar loog aan toegevoegd is. Vervolgens volgen nog verschillende scheidingen, waarmee er PE, PP en andere vervuiling uit de flakes wordt gehaald. Het eindproduct zijn PET flakes.

De Fines lijn werkt in de basis hetzelfde als de traylijn. Ook deze installatie wast en scheid het materiaal dus. Echter is deze lijn gespecialiseerd in fines. Fines zijn stukjes PET die kleiner zijn dan de flakes. Deze fines ontstaan bijvoorbeeld tijdens het malen van de trays.

De Prime

De PET flakes en fines zijn nog niet direct te gebruiken voor nieuwe producten. Hiervoor moeten deze producten eerst door de Prime. Deze installatie kan zowel de PET flakes als de fines extruderen. Het product dat hierdoor gevormd wordt is granulaatkorrels. Deze korrels zijn vervolgens geschikt om nieuwe producten mee te maken.

Werkzaamheden

Zowel de Traylijn als de Fines lijn zijn onderdeel van de nieuwe installatie die wij hebben geïnstalleerd. Door de omvang van de installaties en door het operatief houden van de fabriek, was dit een uitdagend project voor ons team Industrie.

Nieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling traysNieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling traysNieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling trays Nieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling trays Nieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling trays Nieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling trays Nieuwe installatie 4PET - Modderkolk - recycling trays