modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Eerste diploma’s Modderkolk bedrijfsschool

12 februari 2014 -
Eerste diploma’s Modderkolk bedrijfsschool

Op vrijdag 11 oktober j.l. organiseerde Modderkolk Projects & Maintenance BV de eerste diploma uitreiking van haar eigen bedrijfsschool aan de Nieuweweg in Wijchen. Na de opening door directeur Simon de Luij, was het woord aan Wethouder Marcel Thijsen.

In zijn speech feliciteerde Marcel Thijsen de gediplomeerden en complimenteerde hij Modderkolk met het geweldige resultaat en succes van de bedrijfsschool. Tien (leerling) Monteurs ontvingen uit handen van hun docent een MBO diploma op niveau 2 en één monteur een diploma op niveau 3. Alle leerlingen hebben hun opleiding binnen het jaar voltooid, terwijl er voor een reguliere BBL opleiding twee jaar staat.

Koning Willem I college

De theorielessen worden verzorgd door een docent vanuit het Koning Willem I College uit Den Bosch, die een dag per week bij Modderkolk voor de klas staat. Voor Modderkolk én de leerlingen is dit diploma een belangrijke mijlpaal in de prille geschiedenis van de bedrijfsschool.

Zes leerlingen per schooljaar

Modderkolk groeit al vier jaar achter elkaar en om die groei te kunnen bijhouden zijn elk jaar weer nieuwe technisch geschoolde mensen nodig. Sinds aanvang van de bedrijfsschool heeft Modderkolk ruim honderd sollicitanten voorbij zien komen die een leer-werkplek in de bedrijfsschool ambieerden. Slechts zes leerlingen kunnen jaarlijks met de opleiding starten.

×