modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

De eerste week van onze nieuwe Monteurs in Opleiding zit erop!

4 september 2017 -
De eerste week van onze nieuwe Monteurs in Opleiding zit erop!

Afgelopen week zijn onze nieuwe Monteurs in Opleiding (MIO) begonnen aan hun eerste week van onze Bedrijfsschool. Deze eerste week is een introductieweek, waarin de MIO’s de basisbeginselen van het vak leren door middel van interne theorie- en praktijklessen. Vanaf week 3 zal het aantal lesdagen teruggeschroefd worden naar één dag per week. De overige vier dagen zal elke Monteur in Opleiding binnen zijn eigen team werkzaam zijn als leerling monteur.

“De eerste week bij een nieuwe opleiding is toch wel wennen” vertelt Daan (17). “Vooral het dagritme, waarbij ik vroeger op moet staan dan voorheen.” Daan koos voor de Modderkolk Bedrijfsschool, omdat hij graag leert door te werken in de praktijk in plaats van door het leren van theorie. Dat wil niet zeggen dat er geen theorielessen zijn binnen de Modderkolk Bedrijfsschool. “Tijdens deze introductie hebben we ook een aantal theorielessen gehad. Deze vond ik erg leerzaam en interessant. De praktijkles over kabelschoenen vond ik het leukst.” Uiteindelijk hoopt Daan na het behalen van zijn MBO-diploma Elektromonteur zich verder te kunnen specialiseren. In welke richting de specialisatie zal zijn weet hij nog niet. “Dat wil ik in de komende jaren ontdekken”.

Voor Glenn (17) voelt het niet als zijn eerste week. “Ik ben drie weken geleden al als vakantiekracht begonnen bij Modderkolk. Ik ken dus al een aantal mensen en heb in deze weken al verschillende werkzaamheden verricht.” Toch geeft hij ook aan dat de eerste lesweek best vermoeiend is, door de vele verschillende lessen en grote hoeveelheid informatie. Glenn gaat werken en leren combineren binnen ons Industry & Healthcare team. “Dit was een bewuste keuze. De industrie lijkt mij het meest uitdagend en afwisselend.” Het doel van Glenn is om na het behalen van zijn MBO-diploma Elektromonteur door te studeren. “Het liefst zou ik hierna nog een HBO studie volgen. In welke richting weet ik nog niet.”

Ondanks de mooie doelen van deze Monteurs in Opleiding concentreren ze zich voorlopig eerst op hun huidige opleiding en het uiteindelijk behalen van hun diploma. Wij zijn in ieder geval erg blij met deze nieuwe, gemotiveerde lichting monteurs en leiden ze graag op tot echte vakmensen!

Nieuwe lichting Monteur in Opleiding 2017 Modderkolk Nieuwe lichting Monteur in Opleiding 2017 Modderkolk Nieuwe lichting Monteur in Opleiding 2017 Modderkolk

×