Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Renovatieproject bij AWZI Katwijk

20 december 2018 -
Renovatieproject bij AWZI Katwijk

Tijdens verschillende renovatiewerkzaamheden van het AWZI Katwijk is er een sluiting op een van de hoofdautomaten achter de trafo’s ontdekt. Deze sluiting heeft onder andere schade toegebracht aan de trafo, waardoor de trafo op een later moment uitbranden.

Nadat dit gebeurde kregen wij de opdracht om de trafo te vernieuwen. Daarbij kwam de vervanging van de trafolijnen, de laagspanningsverdeler en de voedingskabels tussen de nieuwe verdeler en de achterliggende mcc’s.

Energievoorziening

De afvalwaterzuivering moest uiteraard door blijven draaien tot het moment van overzetting. Daarom is er gekozen om de energievoorziening te waarborgen aan de hand van een 1000kVA aggregaat van Bredenoort. Daarnaast werd ook een aggregaat van het waterschap als back-up geplaatst.

Kabelkelder

Tijdens de werkzaamheden bleek al snel dat ook de kabelkelder van de laagspanningsruimte lek was door oude sparingen. Deze sparingen waren niet goed afgedicht. Er werd besloten om deze ruimte schoon te maken en goed af te dichten. Om dit veilig te doen, werd de hele zuivering tijdens de schoonmaak van de 10kV afgeschakeld. Uiteindelijk kwam er circa 750 liter water, 2 kuub grond en 1 kuub pijn uit de kelder. De kabelkelder is nu weer een nette kelder, passend bij de installatie.

AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagementAWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement AWZI katwijk Modderkolk project watermanagement