Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Stuw Asschat voorzien van een duurzame EQA box!

22 maart 2018 -
Stuw Asschat voorzien van een duurzame EQA box!

Afgelopen week is in het bijzijn van de wethouder van de gemeente Leusden en een bestuurslid van waterschap Vallei en Veluwe, de vernieuwde stuw Asschat officieel geopend. Voorafgaand is de Stuw Asschat te Vallei en Veluwe voorzien van een EQA box, een waterrad dat voldoende, duurzame energie opwekt voor 20 huishoudens. Deze EQA box heeft recentelijk een innovatieprijs gewonnen. Wij realiseerden bij dit duurzame project in opdracht van EQA projects de elektrotechnische en besturingstechnische installatie voor de EQA box.

November 2017 startte dit project, met als doel duurzame energie op te wekken door gebruik te maken van stromend water. Om een stuw rendabel te maken is er vooraf berekend welke hoeveelheid water er nodig is. Deze hoeveelheid water lijkt voldoende bij de stuw Asschat. Daarnaast ligt de stuw op een mooie locatie in het zicht van zowel een fietspad als een wandelpad, waardoor het project ook meer maatschappelijke betrokkenheid zal krijgen.

Tijdens de officiële opening waren naast de wethouder van de gemeente Leusden en bestuurslid van waterschap Vallei en Veluwe, ook verschillende geïnteresseerden in en betrokkenen bij het project aanwezig. De aangepaste stuw werd met een druk op de rode knop officieel geopend. Daarnaast konden aanwezigen informatie krijgen over de werking van de EQA box.

Stuw Asschat is niet de enige locatie waar er door middel van water duurzame energie opgewekt zal worden. Het plan is om in de toekomst op meerdere locaties de EQA box te installeren.

Stuw Asschat voorzien van EQA box - Modderkolk Stuw Asschat voorzien van EQA box - Modderkolk Stuw Asschat voorzien van EQA box - Modderkolk Stuw Asschat voorzien van EQA box - Modderkolk

Bron fotografie: Benno Wonink