Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Team Water Solutions behaalt Safety Culture Ladder trede 2

8 november 2022 -
Team Water Solutions behaalt Safety Culture Ladder trede 2

Wijchen – Modderkolk en haar opdrachtgevers hechten veel waarde aan een veilige werkomgeving. Het komt steeds vaker voor dat klanten eisen stellen aan de veiligheidsorganisatie bij een opdrachtgever. Een manier om dit inzichtelijk maken is de Safety Culture Ladder. Na twee dagen audit is gebleken dat team Water Solutions overduidelijk op trede twee staat van de Safety Culture Ladder.

Tijdens de audit is gekeken naar veiligheidsgedrag, het veiligheidsbewustzijn en daarmee de veiligheidscultuur binnen het team Water Solutions. In eerste instantie is de audit alleen uitgevoerd voor dit team, omdat klanten binnen de watersector sinds dit jaar vaak vragen naar een bewijs dat een bedrijf op trede twee staat. Modderkolk heeft als streven om in 2024 trede 3 te behalen.

Uiteraard zegt een dergelijke audit niet alleen iets over de buitenwereld, maar geeft het ook een duidelijk beeld van de interne veiligheidsorganisatie. De medewerkers van Modderkolk zijn dagelijks bezig met veiligheid en zijn zich bewust van de eventuele risico’s tijdens de werkzaamheden. Dit bewustzijn blijven we stimuleren. Om te zorgen we dat we gezamenlijk eind van de dag weer veilig thuis komen.

Meer weten over de veiligheidsorganisatie binnen Modderkolk? Kijk dan eens op https://www.modderkolk.nl/vgmk/ voor meer informatie.