Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Upgrade Operatiekamers ~ MC Zuiderzee

15 februari 2018 -
Upgrade Operatiekamers ~ MC Zuiderzee

“Je merkt dat ze goed op de hoogte zijn van alle richtlijnen”

Infectiepreventie is een belangrijk aandachtspunt voor ziekenhuizen met operatieafdelingen. Om te voldoen aan de hoogste prestatie-eis van de nieuwste richtlijnen op dit gebied, renoveerde MC Zuiderzee in 2017 een van haar vier OK’s. Voor 2018 staat de upgrade van een tweede operatiekamer gepland.

Modderkolk verzorgt al jaren, naar volle tevredenheid, de validatie van de OK’s van MC Zuiderzee in Lelystad. Daarom heeft het ziekenhuis Modderkolk ook ingeschakeld  voor de uitvoering van beide renovatieprojecten.

Toegang via de buitenmuur

“Doel was een upgrade naar een hogere prestatieklasse”, vertelt deskundige infectiepreventie Lucie van der Schaaf. “Daarin zijn we niet de enige; heel Nederland is op dit moment aan het verbouwen om te voldoen aan de meest recente richtlijnen. Maar aangezien we hier een relatief kleine operatieafdeling hebben is het zaak dat we in de andere OK’s gewoon kunnen doorwerken. De mensen van Modderkolk denken op dat gebied goed met ons mee. Zo hebben ze de eerste OK, die op onderdruk stond, vanaf buiten benaderd. En bij het tweede project werken ze met een stellage via de buitenmuur, zodat wij de andere drie OK’s kunnen laten doordraaien.”

WIP en VCCN

Ook inhoudelijk denkt Modderkolk met haar mee, zegt Van der Schaaf: “Je merkt dat ze heel goed op de hoogte zijn van alle richtlijnen die voor operatiekamers gelden. De WIP-richtlijn natuurlijk, maar bijvoorbeeld ook VCCN-richtlijn 7. Ze komen met goede adviezen, helpen ons op het juiste moment en zijn erg toegankelijk. Eén telefoontje en ze staan voor ons klaar. Ja, de samenwerking verloopt uitermate plezierig.”

Operatiekamer renoveren Modderkolk Gezondheidszorg