Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Verbrandingslijn bij ARN op onderdelen vernieuwd!

28 augustus 2018 -
Verbrandingslijn bij ARN op onderdelen vernieuwd!

Al jaren recyclet ARN (rest)afval tot meststof of andere herbruikbare materialen of gebruikt het als energiebron. Zij exploiteert hier onder andere twee verbrandingslijnen voor. Een verbrandingslijn is het gehele, machinale proces dat het afval doorloopt, vanaf het moment dat het in een vultrechter wordt gedeponeerd tot het in de vorm van elektrische stroom, warm water en bouwstof beschikbaar komt. Eén van de verbrandingslijnen van ARN is in de afgelopen periode met de hulp van Modderkolk op belangrijke onderdelen vernieuwd, om zo het verbrandingsproces te optimaliseren.

In de afgelopen periode is deze verbrandingslijn geoptimaliseerd door  de realisatie van een nieuwe trechter en een geheel nieuwe onderkant van de ketel. Daartoe behoren ook verschillende ventilatoren, koelwatersystemen en meetinstrumenten voor het regelen van het verbrandingsproces. Ook deze zijn vervangen of geüpdatet, zodat de procesvoering van de gehele verbrandingslijn effectiever kan plaatsvinden.

Modderkolk is tijdens het project verantwoordelijk geweest voor de elektrotechnische besturingen en de bouw van diverse panelen . Denk hierbij bijvoorbeeld aan de besturing van de beweegbare vloer in de oven, die het afval vanaf de vultrechter, tijdens het verbrandingsproces, door de oven naar de ‘uitgang’ voor onverbrandbare delen beweegt. Ook hebben wij de aanleg verzorgd van de verschillende meetsystemen. ARN kan een de hand van deze meetsystemen continu het verbrandingsproces bewaken en waar nodig bijsturen, zodat er sprake is van optimale energieproductie en optimale uitbrand. De resterende onverbrande delen zijn hierdoor als hoogwaardige bouwstof elders te gebruiken.

Al met al een mooi project in een uitdagende industriële omgeving!

 Verbrandingslijn op onderdelen vernieuwd ModderkolkVerbrandingslijn op onderdelen vernieuwd Modderkolk Verbrandingslijn op onderdelen vernieuwd Modderkolk Verbrandingslijn op onderdelen vernieuwd ModderkolkVerbrandingslijn op onderdelen vernieuwd Modderkolk  Verbrandingslijn op onderdelen vernieuwd Modderkolk Verbrandingslijn op onderdelen vernieuwd Modderkolk