Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Weegkasten voor klantlocatie

7 januari 2022 -
Weegkasten voor klantlocatie

Naast de eigen vestiging in Wijchen heeft Modderkolk ook klantlocaties bij enkele grotere klanten. Zo ook bij een producent van semiconductors, waar Modderkolk al meerdere jaren actief is. Tot voor kort werd de grijpvoorraad op deze klantlocatie handmatig bijgehouden, maar dat is nu verleden tijd. Sinds medio december wordt gebruik gemaakt van Sensorkraft weegkasten, geleverd door de Technische Unie.

Het grootste voordeel van dit nieuwe systeem is dat de grijpvoorraad automatisch wordt beheerd. Op basis van het artikelgewicht wordt de minimale voorraad per bakje bepaald. Dagelijks wordt aan de hand van de ingestelde minimale gewichten automatisch een bestelling gedaan bij de Technische Unie. Op die manier is er altijd voldoende voorraad en grijpen medewerkers nooit mis.

Daarnaast zijn alle bakjes in het systeem voorzien van RFID codes. Hierdoor is altijd duidelijk waar een bakje zich bevindt en is het omwisselen van bakjes geen probleem. Door middel van een webportal is op elk moment van de dag een overzicht beschikbaar van de actuele voorraad.

Op dit moment wordt op de hoofdvestiging in Wijchen nog geen gebruik gemaakt van dit systeem, maar de nieuwe weegkasten op deze klantlocatie zijn een mooie testcase. Modderkolk is erg blij met dit nieuwe systeem en de eerste reacties van medewerkers zijn positief.