Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Eerstejaars HAN studenten leren hoe het werkveld in de Industriële Elektrotechniek er uit ziet!

29 januari 2018 -
Eerstejaars HAN studenten leren hoe het werkveld in de Industriële Elektrotechniek er uit ziet!

Afgelopen week hebben zes eerstejaars HAN Elektrotechniek studenten de kans gekregen om meer te leren over werken in de Industriële Elektrotechniek door middel van een excursie bij Modderkolk. Van een rondleiding over het terrein van een grote industriële klant van Modderkolk tot het in kleine groepjes aanschuiven bij verschillende software engineers, in een korte tijd kregen de studenten een goede indruk van het werkveld.

De middag begon met een rondleiding op het terrein van een grote Industriële klant, waar Modderkolk met een vast team werkzaam is. Door een zeer gepassioneerde collega werden de studenten in twee uur tijd over het gehele terrein geleid. Bij elke belangrijke ruimte of installatie werd er toegelicht wat er te zien was en konden de studenten vragen stellen. Op deze manier leerden de studenten in een korte tijd op wat voor terrein zij in de toekomst werkzaam zouden kunnen zijn. Tommie zegt hierover: “De rondleiding sprak mij het meest aan. De informatie over alle installaties heeft mijn interesse in de Industriële Elektrotechniek zeker gewekt!”

Na de rondleiding werden de studenten vervoerd richting ons kantoor in Wijchen. Hier schoven de studenten in groepjes van twee aan bij software engineers uit het watermanagement en de industrie. De studenten mochten over de schouders mee kijken met de engineers, vragen over het werk werden beantwoord en uitleg werd verschaft. Jeroen: “Ik vond het heel fijn om te leren wat het werk van een software engineer inhoud. Wat mij verbaasde is dat het veel meer te maken heeft met een project van A tot Z laten verlopen, dan alleen de software ontwikkelen. Dat laatste had ik eigenlijk verwacht.”  Ook Hilco was te spreken over de uitleg bij de werkzaamheden op kantoor: “De uitleg in het kantoor sprak mij erg aan, omdat mijn voorkeur uit gaat naar een ontwerpfunctie. Op deze manier kreeg ik een goed beeld van een toekomstige baan.”

Na afloop werden alle studenten opgevangen en werden tips en tops omtrent deze dag besproken. De studenten waren enthousiast en gaven alle aan het een interessante en leerzame middag te vinden. Beskos verwoorden het erg mooi: “Niet specifiek een bepaald onderdeel van de middag sprak mij het meest aan, maar voornamelijk de fijne, informele en professionele sfeer binnen Modderkolk sprak mij aan. Ik heb deze dag met veel verschillende medewerkers kunnen spreken en allemaal waren ze bereid om goede uitleg te geven en mij verder op weg te helpen. Dat waardeerde ik het meest!”