modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Modderkolk verrast Medewerkers!

9 oktober 2017 -
Modderkolk verrast Medewerkers!

Op maandag een pluim, op dinsdag een smoothie en op woensdag een massage. Het klinkt allemaal te mooi om waar te zijn, maar bij Modderkolk werd het afgelopen week werkelijkheid. Een week lang werden de medewerkers van Modderkolk verrast en in de watten gelegd tijdens de Week van de Medewerker!

De afgelopen jaren is Modderkolk uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 220 medewerkers. De vraag naar kwalitatief technisch personeel blijft echter. De meeste bedrijven richten zich tijdens een dergelijke periode op ludieke acties voor sollicitanten. Modderkolk pakte dit anders aan! Zij organiseerde de Week van de Medewerker, om hun medewerkers extra te waarderen en zo mogelijk ook geïnteresseerde sollicitanten te overtuigen.

Het thema van de week was “Waar krijg jij energie van?”. Alle activiteiten hadden de link met dit thema. Een aantal dagen werd er gezorgd voor lekker en gezond eten, maar er werd ook gedacht aan ontspanning, mentale ontwikkeling en spelelementen.  Zo is er op donderdag een voorstelling gehouden over Positief Coachen. Tijdens deze voorstelling, waarin theater, cabaret en wetenschappelijk onderzoek werden afgewisseld, leerden de medewerkers dat een positieve benadering zorgt voor meer zelfvertrouwen en een betere motivatie.

Vrijdag werd de week spectaculair afgesloten. Vanaf half drie werden alle medewerkers verzameld op het hoofdkantoor in Wijchen. Niemand van de medewerkers wist wat er te gebeuren stond. Uiteindelijk ging er een Escape Room spel van start, waarbij de medewerkers in groepjes van zeven een eigen box kregen. In deze box zaten objecten, puzzels en vragen. Elke opgeloste vraag of code leverde punten op. Direct werd er door alle medewerkers fanatiek gestreden voor een finaleplek. Ook tijdens de finale, die ging tussen de twee beste teams van de dag, was de spanning voelbaar. Naast een competitiegevoel, zorgde de willekeurig gekozen groepjes ook voor veel leuke gesprekken en kennismakingen. Na afloop van het spel werd de stand van zaken van het bedrijf nog toegelicht tijdens een Modderkolk meeting en werd er afgesloten met een drankje en een frietkar.

“De Week van de Medewerker is heel positief ontvangen”, aldus marketingmedewerker Elke Hoogenboom. “De medewerkers zijn heel blij met de extra waardering voor hun inzet en vakmanschap. Daarnaast lijkt het gevoel van verbondenheid met collega’s toegenomen en is er deze week nog meer aandacht voor elkaar geweest.  Het enthousiasme is zo groot , dat ik nu regelmatig de vraag krijg of we niet jaarlijks een dergelijke week kunnen organiseren!”

                  

×