Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Elektrotechnische aanpassingen vanwege een verhuizing ~ Emerson Automation Solutions

23 mei 2018 -
Elektrotechnische aanpassingen vanwege een verhuizing ~ Emerson Automation Solutions

“Je kunt de hoofdschakelaar niet uitzetten als de productie in volle gang is”

Emerson Automation Solutions concentreert zich op de meest complexe en belangrijkste uitdagingen waarmee proces-, industriële, commerciële en residentiële markten worden geconfronteerd. De faciliteit in Ede assembleert flowmeters, magneetafsluiters en pneumatische componenten voor de Europese markt.

In 2017 verhuisde Emerson’s productlijn ASCO met haar productie en kantoren van Scherpenzeel naar de locatie in Ede. Naar aanleiding hiervan werden ook alle elektrotechnische installaties van Emerson Automation Solutions onder handen genomen.

Groepenkasten, datakasten, leidingen en verbindingen

De verhuizing had gevolgen op twee fronten, vertelt Mark Hoekstra, manager facilities en indirect procurement bij Emerson: “Er moesten machines worden verplaatst, maar ook extra kantoren worden gebouwd. Daar kwamen natuurlijk ook de nodige elektrotechnische aanpassingen bij kijken: nieuwe groepenkasten, nieuwe datakasten, nieuwe leidingen en verbindingen. Daarvoor hebben we Modderkolk ingeschakeld.”

Zo min mogelijk verstoring

“We werken hier in drieploegendiensten, dus het moest allemaal met zo min mogelijk verstoring gebeuren. Je kunt de hoofdschakelaar niet even uitzetten als de productie in volle gang is. Modderkolk was daar heel flexibel in, door bijvoorbeeld langer door te gaan op sommige dagen, of zelfs in het weekend, om werkzaamheden klaar te krijgen. Dit project is nu afgerond, maar we werken nog steeds samen. We zijn nu bijvoorbeeld bezig met extra aansluitingen bij de receptie en vergaderzalen. Tevens staan op de planning een aantal nieuwe machines die moeten worden voorzien van stroom en data. Verder ondersteund Modderkolk met de jaarlijkse keuringen conform NEN3140, opstellen van inspectieplannen, en kijken we samen naar energiebesparende projecten.