Stuw watermanagement Modderkolk elektrotechniek publieke sector
Modderkolk industrie Nooteboom elektromonteur elektrotechniek
industrie Modderkolk elektromonteur elektrotechniek Nooteboom

Ontwerp en realisatie OK-complex

“Ze hebben alles onder controle en de communicatie is uitstekend”

In het prachtig gelegen Park Dekkerswald bouwt Kliniek Rijk van Nijmegen op dit moment een compleet nieuw klasse 1 OK-complex. Behalve twee operatiekamers en een opdekruimte krijgt het complex ook een zelfstandige behandelkamer met luchtbehandeling en medische gassen.

Modderkolk is verantwoordelijk voor de complete aanleg; van elektra en data tot alle installaties voor luchtbehandeling, koeling, verwarming en medische gassen. “Eigenlijk alles behalve het bouwkundige deel”, aldus directeur William Bettonviel van Kliniek Rijk van Nijmegen.

Updaten en upgraden

Hoofdgebruiker van het complex wordt Kliniek Heyendael, de kliniek voor cosmetische plastische chirurgie die gelieerd is aan Kliniek Rijk van Nijmegen. Maar ook zelfstandige klinieken met alle andere disciplines zoals orthopedische chirurgie en kno-, vaat- of kaakchirurgie, kunnen er straks ruimte huren voor hun operaties. “Voorheen huurden we zelf onder andere OK-faciliteiten van het Radboudumc, maar die kwamen te vervallen. Tegelijkertijd wilden we onze kliniek updaten en upgraden. Daarom is vorig jaar dit pand aangeschaft; de oude directeurswoning van Park Dekkerswald met een aanbouw. Samen met Modderkolk zijn we vervolgens meteen het traject ingegaan om deze aanbouw te vergroten en er een OK-complex van te maken.”

Kort tijdsbestek, direct aan de slag

In december 2018 werd de opdracht aan Modderkolk gegund. En in maart 2019 verwacht Kliniek Rijk van Nijmegen de nieuwbouw al in gebruik te kunnen nemen. Een erg kort tijdsbestek, beaamt ook Bettonviel: “Maar er staan dan ook twee enorme bouwploegen op het project en ze zijn vrijwel direct aan de slag gegaan.” Hij is sowieso bijzonder te spreken over de samenwerking. “Die is gewoon top. Ze hebben alles onder controle en de communicatie is uitstekend. Het zijn prettige personen, die je keurig en correct te woord staan en er alles aan doen om zaken in goede banen te leiden.”