modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Renovatie Goejanverwellesluis

Renovatie Goejanverwellesluis

‘Op het gebied van arbo en veiligheid zijn we weer helemaal bij de tijd’.

De Goejanverwellesluis zorgt al sinds de 16e eeuw voor de vaarverbinding tussen de Hollandse IJssel en de Dubbele Wiericke, die in open verbinding met de Oude Rijn staat. Vanwege de slechte staat waarin het rijksmonument verkeerde liet Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een grootscheepse renovatie uitvoeren, die in 2013 werd afgerond.

Renovatie GoejanverwellesluisEen belangrijk onderdeel van het project was de renovatie van de sluisdeuren. Die werden bovendien gemechaniseerd en elektrisch bedienbaar gemaakt, net als de rinketschuiven op de deuren. Modderkolk werd door de hoofdaannemer ingeschakeld voor de complete aanleg van de nieuwe besturingsinstallatie.

Beheer op afstand
Tjark Dieterman, projectleider namens Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden: “Dankzij deze nieuwe besturingsinstallatie kunnen de sluisdeuren en rinketschuiven communiceren met ons CAW-systeem, de Centrale Automatisering Waterbeheer op het hoofdkantoor. Hierdoor kunnen wij verschillende instellingen op afstand beheren. Als er storingen zijn, dan worden onze medewerkers automatisch per sms op de hoogte gesteld. En de sluiswachter kan de deuren nu een stuk makkelijker bedienen. Op het gebied van arbo en veiligheid zijn we weer helemaal bij de tijd.”

Naar tevredenheid uitgevoerd
De werkzaamheden zijn naar tevredenheid uitgevoerd, constateert Dieterman: “Het geheel ziet er goed uit en de sluis werkt naar behoren. De scheepvaart heeft hier ruim twee jaar stilgelegen door alle werkzaamheden. Dus we zijn blij dat we de sluis weer kunnen gebruiken. En de booteigenaren ook.”

×