modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Modderkolk plaatst Virobuster bij Dierenbescherming

12 februari 2014 -
Modderkolk plaatst Virobuster bij Dierenbescherming

Onlangs heeft Modderkolk een ‘Virobuster’ geïnstalleerd bij de Kleindierenopvang (KDO) van de Dierenbescherming in Nijmegen – Den Bosch e.o.  Met dit apparaat wordt de lucht gezuiverd in de ruimte waar dieren na binnenkomst in quarantaine worden geplaatst.

“Wij zijn er heel erg blij mee”, vertelt Joy Hiddink van de KDO. “De laatste jaren worden er steeds meer dieren gedumpt, waardoor de kans op een ziekte-uitbraak groter wordt. Met de Virobuster kunnen we het risico op besmettingen aanzienlijk inperken, maar voor de aanschaf van zo’n apparaat is normaal gesproken geen geld. Het is hier altijd een kwestie van elk dubbeltje omdraaien, en alles wat we te besteden hebben gaat naar de beestjes.”

Kosteloos geleverd en geïnstalleerd

Bij de KDO in Nijmegen worden konijnen en knaagdieren, zoals cavia’s, hamsters, muizen, maar ook chinchilla’s opgevangen. Dankzij de Virobuster lopen deze dieren veel minder risico op een besmetting, doordat ziektekiemen in de lucht worden gedood. In samenwerking met Virobuster heeft Modderkolk het systeem kosteloos geleverd en geïnstalleerd. “Daar zijn we erg dankbaar voor,” aldus Joy Hiddink, “want de hele Dierenbescherming draait op dit soort giften en sponsoring.”

×