modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Modderkolk draagt steentje bij aan renovatie ziekenhuis op Bonaire

17 februari 2015 -
Modderkolk draagt steentje bij aan renovatie ziekenhuis op Bonaire

Fundashon Mariadal

Fundashon Mariadal is de gezondheidsinstelling op Bonaire waar ruim 400 mensen werken. Onder Fundashon Mariadal ressorteren het ziekenhuis ‘Hospitaal San Francisco’, het verpleeghuis ‘Kas di Kuido’, de thuiszorg ‘Sentro Salu Convent’ en de Specialistische Zorg. Alle onderdelen van de gezondheidsinstelling worden de komende 3 jaar sterk gerenoveerd en uitgebreid.

Hospitaal San Fransisco

Het San Fransisco ziekenhuis is het enige ziekenhuis op Bonaire en beschikt slechts over 1 operatiekamer.  Op dit moment zijn de renovatiewerkzaamheden in volle gang en om de continuïteit in het klinische proces niet te verstoren heeft het Fundashon Mariadel de hulp ingeroepen van Vanguard Healthcare voor het leveren van een Mobiele OK.  Deze mobiele OK unit is op vrijdag 13 februari j.l. per  vrachtschip gearriveerd op Bonaire.

Andere klimaatomstandigheden

De temperatuur en luchtvochtigheid zijn op Bonaire aanzienlijk hoger dan in Europese landen. Modderkolk heeft in samenwerking met Simed de nodige wijzigingen aangebracht om ervoor te zorgen dat de Mobiele OK unit onder deze omstandigheden kan blijven functioneren.  Zo worden voor de ventilatie, koeling en luchtkwaliteit extra airco’s geïnstalleerd en wordt de mobiele unit voor ingebruikname door Modderkolk gevalideerd.

klik hier voor een fotoreportage van dit project

 

×