modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Jaarlijks onderhoud aan een VOC naverbrander

19 juni 2017 -
Jaarlijks onderhoud aan een VOC naverbrander

Jaarlijks plegen wij onderhoud aan een VOC naverbrander bij een van onze klanten. Dit apparaat verbrandt door middel van een aardgasbrander de afvoergassen vanuit de fabriek. Alle onzuiverheden worden op deze wijze verbrand.

Tijdens dit onderhoud wordt onder andere de complete keramische vulling verwijderd door middel van een zuigwagen. Daarnaast worden lagers en v-snaren van diverse ventilatoren op en rond deze installatie vervangen. De Modderkolk medewerkers krijgen bij dit project hulp van verschillende bedrijven. Onder andere het schoonspuiten van de verschillende onderdelen met een hoge druk reiniger en de reparatiewerkzaamheden aan de verbrandingskamer worden uitgevoerd door externe specialisten.

Het bijzondere aan dit onderhoud is dat we zowel mechanisch als de elektrische werkzaamheden uitvoeren. Denk hierbij aan de kalibratie van sensoren en het vernieuwen van schakelaars. Al met al werken we met zes Modderkolk medewerkers ruim vijf dagen aan dit onderhoudsproject.  Daarnaast werken we in deze vijf dagen ook met een zestal personen van overige firma’s. Ook deze personen worden centraal aangestuurd vanuit Modderkolk. 

×