modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Modderkolk stijgt naar grote hoogte bij nieuw project!

30 november 2017 -
Modderkolk stijgt naar grote hoogte bij nieuw project!

Een ziekenhuis in Nijmegen heeft Modderkolk opdracht gegeven om aanpassingen aan het helikopterdeck te maken. Een project met verschillende uitdagingen die wij graag aangaan!

In 2015 werd er gemiddeld zes keer per dag gebruik gemaakt van een traumahelikopter (bron: ANWB). Een belangrijk moment van deze vluchten is de landing op het helideck. Het helideck is de ruimte boven op het ziekenhuis, waarop de traumahelikopter kan landen en vanwaar de patiënt direct vervoerd wordt naar de juiste afdeling binnen het ziekenhuis. In verband met de veiligheid van alle inzittenden worden er hoge eisen gesteld aan een helideck.

Afgelopen jaar is de regelgeving omtrent de veiligheid van een helideck veranderd. De Inspectie Leefomgeving en Transport constateerde dat het helideck van een ziekenhuis in Nijmegen aangepast diende te worden naar aanleiding van de nieuwe regelgeving.

Het helideck van het betreffende ziekenhuis bevindt zich op de 7e verdieping van het gebouw. Naast de hoogte, wordt het project voornamelijk bemoeilijkt door de nooit te plannen komst van een helikopter. Het helideck blijft namelijk gedurende de aanpassingen in gebruik en bij een landing moeten alle medewerkers van het deck af. Ook het intact blijven van de installatie gedurende de ombouw werkzaamheden, de weersomstandigheden en het tijdsbestek waarin de werkzaamheden dienen te gebeuren, zorgen voor extra uitdagingen.

Al met al een mooi, uitdagend project voor Modderkolk dat ook nog eens prachtige plaatjes oplevert! Benieuwd naar meer projecten? Klik hier!

Project Helideck aanpassen Modderkolk

×