modderkolk wijchen mailinfo@modderkolk.nl modderkolk wijchen telefoon024 – 648 64 00 Inloggen
Modderkolk techniek wijchen

Raboud UMC: de uitbreiding van het WLAN netwerk fase 2B

Raboud UMC: de uitbreiding van het WLAN netwerk fase 2B

Onlangs heeft Modderkolk de opdracht gekregen voor het installeren van de uitbreiding van het WLAN netwerk fase 2B. Een project dat door verschillende factoren niet als een standaard project beschreven kan worden!

Binnen het Radboud UMC wordt er steeds meer data uitgewisseld via een wifi netwerk. Denk hierbij aan de arts die bij een patiënt aan het bed staat en de medische gegevens van de betreffende patiënt via een Ipad raadpleegt. Ook slimme sensoren die via een wifi-verbinding meetgegevens doorzenden naar een server is een voorbeeld van wifi gebruik binnen het Radboud UMC. Deze toename van data uitwisseling via wifi heeft het Radboud UMC genoodzaakt tot vervanging en uitbreiding van het bestaande wifi netwerk. Dit gebeurt in fases.

Momenteel is Modderkolk bezig met het vervangen en deels uitbreiden van het wifi netwerk in het preklinisch instituut; de lesgebouwen waar medische studenten onder meer  les krijgen over de anatomie van het menselijk lichaam. Het werken in deze gebouwen en tussen de studenten vergt een bijzondere aanpak. De gebouwen zijn al meer dan 80 jaar oud en hebben nog de oude, monumentale  uitstraling. Om deze uitstraling te behouden, moet de databekabeling zo veel mogelijk uit het zicht gemonteerd worden. Dit vergt inzicht en creativiteit van onze elektromonteurs, een uitdaging die zij graag aan gaan!

Dit project is daarbij extra complex door de de lessen die tijdens onze werkzaamheden gewoon doorgaan. Dit houdt onder andere in dat Modderkolk rekening moeten houden met examens die momenteel worden afgenomen. Hiervoor is, in overleg met het Radboud UMC, een compleet werkrooster opgesteld, waarbij onze elektromonteurs weten waar en wanneer ze op bepaalde plekken mogen werken. Het werkrooster is tot in detail uitgewerkt, zo wordt er onder andere beschreven op welke tijden er geboord mag worden in verband met gehooroverlast.

Een standaard project is de uitbreiding van het WLAN netwerk fase 2B dus zeker niet, een grote uitdaging voor onze Modderkolk medewerkers daardoor des te meer!

 

Wil je meer weten over wat wij kunnen installeren? Lees meer.

uitbreiding van het WLAN netwerk fase 2b klaslokaal werkzaamheden Modderkolk

×